Gastronomie v době Karla IV.

Kdy: středa 11. května 2016 od 10 do 20 hodin
Kde: Vysoká škola hotelová v Praze, Svídnická 506, Praha 8

Na akci „Gastronomie v době Karla IV.“, na jejíž organizaci se podílejí jak zaměstnanci, tak studenti a žáci obou škol, budou představeny dobové pokrmy a nápoje, které byly servírovány ve 14. století v době vlády císaře Karla IV. Ambiciózní vladař, prozíravý politik i urbanistický vizionář žil v době, která se v gastronomii výrazně lišila od současných stravovacích zvyků.

Vstup na akci a doprovodný program je pro všechny příchozí zdarma. Ochutnávky pokrmů a nápojů jsou zpoplatněny dobovou měnou, kterou bude během konání akce pražský groš. Hodnota pražského groše je ekvivalentem koruny české, takže 10 pražských grošů odpovídá 10 Kč. Vepřové maso s ovocnou omáčkou bude stát 30 pražských grošů, stejně tak jako grilované maso. Syrná kaše či dřený hrách budou stát 20 grošů. Bílé a červené víno přijde na 10 nebo 20 grošů, hruškovice bude stát 20 grošů a melta 10 grošů.

Událost se koná pod záštitou starosty Prahy 8 Romana Petruse u příležitosti oslav 700. výročí narození Karla IV.

Gastronomie v dobách Karla IV květen 2015
Zveřejněno: 07.03.2016
Vytisknout