Gastronomie v době Karla IV.

Vysoká škola hotelová ve spolupráci s První soukromou hotelovou školou pořádá akci „Gastronomie v době Karla IV.“, která se koná v rámci oslav 700. výročí narození císaře Karla IV. Akce se koná pod záštitou starosty Prahy 8 Romana Petruse. Uskuteční se ve středu 11. května 2016 od 10.00 do 20.00 hodin v prostorách Vysoké školy hotelové (Svídnická 506, Praha 8). Vstup na akci je bezplatný.
   
Návštěvníci akce budou mít možnost seznámit se s pokrmy a nápoji, které se podávaly ve 14. století v době vlády císaře Karla IV. V tehdejší době byl důležitou součástí jídelníčku chléb, který měl Karel IV. velmi rád. Vyšším společenským vrstvám byla často servírována zvěřina, kterou měl císař také v oblibě. Karel IV. se významnou měrou zasloužil o rozvoj vinařství v českých zemích, protože do nich přivezl a nechal zasadit vinnou révu. Z nápojů měl také rád pivo, medovinu a mošt.   

Na akci nebude chybět ani dobový inventář a dekorace. Proběhnou na ní také různé kulturní představení. „Karel IV. patří bezesporu mezi největší osobnosti naší historie. Mám proto velkou radost, že v rámci oslav 700. výročí jeho narození proběhne velmi zajímavá akce i v naší městské části. Na ní budou moci její návštěvníci poznat pokrmy a nápoje, které byly oblíbené v době života Karla IV.,“ uvedl starosta Prahy 8 Roman Petrus, který nad akcí převzal záštitu.

Více informací, včetně nabízených pokrmů a jejich cen, se dozvíte v akcích městské části.
Zveřejněno: 29.04.2016
Vytisknout