Jedlé oleje a tuky
Na základě pozitivních výsledků z pilotního programu sběru jedlých olejů a tuků prostřednictvím volně přístupných sběrných nádob byla možnost umístění nádob na sběr jedlých tuků a olejů rozšířena pro celé území hlavního města Prahy. Sběr je zajišťován prostřednictvím 240l nádob umístěných u vybraných stanovišť na tříděný odpad.
Jak správně třídit jedlé oleje a tuky? Oleje a tuky přelejte do jakékoli běžné uzavíratelné PET lahve. Před přelitím nechte oleje a tuky vychladnout. Pečlivě uzavřenou PET lahev naplněnou olejem pak můžete vyhodit do speciální 240l nádoby, nebo odevzdat v rámci mobilního sběru nebezpečných odpadů a jedlých olejů (
Mobilni-sber-nebezpecnych-odpadu-a-jedlych-oleju), nebo odevzdat ve sběrném dvoře.
Pro jaké oleje a tuky jsou speciální 240l nádoby určeny? Veškeré druhy potravinářských olejů (slunečnicový, olivový, řepkový, sójový, palmový, kokosový, a další) a tuky (máslo, margarín nebo sádlo). To jsou například oleje ze smažení a fritování, oleje ze salátů, oleje z nakládaných potravin, oleje a tuky z konzerv, marinády na grilování, oleje z fondue.
Případné další informace o sběru jedlých olejů a tuků Vám poskytne:
-
23.05.2023
Zbylé oleje z grilovačky je nejlepší vytřídit - leták
-
03.11.2021
Seznam stanovišť na Praze 8 s nádobou na oleje a tuky
-
15.03.2023
Jaké kuchyňské oleje třídit?
-
15.03.2023
Co třídit - brožura
Mohlo by vás také zajímat